📚Книжки без кордонів

📖 У тривожну валізку маленьких українців, що вимушено тікають за кордон від російської агресії, не потрапила книжка рідною мовою, адже мами брали із собою лише найнеобхідніше: одяг, їжу та медикаменти. А книга може допомогти подолати наслідки психологічної травми та стресу, а також вона забезпечує збереження ідентифікації кожного українця за межами країни.

Тому Український інститут книги ініціював проєкт “Книжки без кордонів”, який реалізується під патронатом Першої Леді Олени Зеленської спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України та Міністерством закордонних справ України.

☝️Головна мета – допомогти дітям зменшити тривогу, успішно інтегруватися в нове для себе оточення та зберегти національну ідентичність в іншій країні.

ГО “Міжнародний фонд “Допомога постраждалим дітям з України” пропонує співпрацю у проєкті “Допоможи дитині біженцю мати можливість читати рідною мовою”, та просить долучитись через бібліотеки Київської області для збору вживаних та нових книжок українською мовою дітям – біженцям, які знаходяться за кордоном.

📍Прохання приносити книги у Публічну бібліотеку за адресою:

с. Софіївська Борщагівка, вул. Соборна 114-б, каб. 127, СКК Софіївський.

Книги будуть передані до БО “Міжнародний благодійний фонд”, яка відправить їх безпосередньо дітям-біженцям.

🇺🇦 Facebook|Instagram | Site