Воду використовувати з безпечних джерел !

🚨❗️ УВАГА! Воду слід використовувати з безпечних джерел!—–МОЗ України закликає українців утриматися від вживання та використання неочищеної води з акваторії Дніпра та інших зон, що постраждали від російського теракту на Каховській ГЕС. Це особливо стосується Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської та Одеської областей. Причина полягає у високому рівні забруднення води через затоплення полів, каналізаційних споруд, кладовищ та домогосподарств. Мікробіологічні показники в поверхневих водоймах уже перевищують норму, що може спричинити гострі кишкові інфекції.

🛑 Дотримуйтесь таких рекомендацій: 1️ Уникайте купання у водоймах.2️ Не використовуйте цю воду для пиття та господарських потреб.3️ Утримайтеся від вживання такої води свійськими тваринами4️ Не займайтеся риболовлею. Ваше здоров’я та життя, а також здоров’я ваших близьких залежать від цього!

❗️❗️ Нагадуємо, що на постраждалих територіях проводиться посилене епідеміологічне спостереження. Використовується, лише бутильована або привозна вода, а також вода, що надається через централізовану систему водопостачання.